Maailmassa, jossa nopeus on valttia ja se on yhdistettävä vastuullisuuteen ja korkealaatuiseeen palveluun, rahtipörssi onnistuu yhdistämään tavaroiden kuljetukselle kolme oleellista tekijää: täsmällisyyden, luotettavuuden ja oikean hinnan.

Valittavissa päivittäin lukemattomia ajoneuvoja ja kuormia Suomen alueella.

Rekiströidy rahtipörssiin ilmaiseksi

Kyseistä ratkaisua edustavat huolintayritykset, jotka toimivat kuljettavien tahojen (vapaita ajoneuvoja omaavien) ja tuottajien/kauppiaiden (joilla on kuljetusta tarvitsevia tuotteita) välikätenä.

Huolintayritykset osallistuvat rahtipörssin toimintaan aktiivisesti ja niiden tehtävänä on vastata tarjonnasta ja kysynnästä optimaalisella tavalla, jotta kaikki osapuolet ovat tulokseen tyytyväisiä. Rahtipörssissä huolintatahojen tehtävänä on löytää kuljetusta kaipaavien tuotteiden tai vapaita ajoneuvoja omaavien kohdalla juuri kullekin sopiva ratkaisu.

Huolintaliike voi olla kuka tahansa kuljetuksen asiakkaan pyynnöstä järjestävä yrittäjä, vaikkei hän itse suorittaisi kuljetusta. Näin kysyntä ja tarjonta kohtaavat turvallisella ja neutraalilla maaperällä.

Suurin huolitsijan rahtipörssissä tarjoama etu on se, että huolitsija kykenee vastaamaanan niin kuljetusta tarvitsevan (esim. valmistajan) kuin sellaista tarjoavan (esim. kuljettajan) vaatimuksiin. Huolintaliikkeen on kyettävä sovittamana yhteen markkinoiden tarjonta, onpa tuotteiden päämäärä missä tahansa (paikallinen tai kansainvälinen kuljetus) ja niiden tyyppi mikä tahansa (rakennusmateriaalit, koneet ja laitteet, ajoneuvot, muovit, huonekalut jne.).

Kuljetustahojen kannalta huolitsija on loistava yrityskumppani, sillä vapaina olevat ajoneuvot eivät enää seiso tyhjän pantteina parkkipaikalla ja kuljetettavien tavaroiden löytäminen onnistuu nopeasti. Useimmiten rekat tuovat tuotteita myös kotiin saapuessaan tai alkuperäiselle lastaamispaikalle palatessaan, joten tyhjät kilometrit jäävät minimiin.

Tuottajien/kauppiaiden kohdalla huolitsijan olemassaolo tarkoittaa sitä, että valmistaja saa tuotteet varastostaan niiden määränpäähän nopeasti ja turvallisesti. Kolmen osapuolen välinen sopimus on turvattu, ja sitä koskevat lausekkeet kattavat kaikki ne mahdolliset ongelmatilanteet, joita kuorman kuljetuksen aikana saattaa syntyä.

Huolintaliikkeen käyttöön liittyy myös tiettyjä miinuksia, jotka tulee ottaa huomioon. Kenties suurin yksittäinen huolitsijan ja kuljettajien/valmistajien välistä yhteistyötä rajoittava haitta tai ongelma on kustakin kuormasta veloitettava maksu. Kukin huolitsija veloittaa palveluistaan, ja tuo veloitus saattaa olla tietty prosenttisumma tuotteiden arvosta tai kiinteä summa, joka veloitetaan sopimuksen muilta osapuolilta.

Kyseisen maksun voi helposti välttää rekisteröimällä yrityksen ilmaiseksi sivustolle, joka omistautuu kuljettavien tahojen ja valmistajien/kauppiaiden palveluun. Sellaiset sivustot eivät veloita palkkiota ja tarjoavat sinulle mahdollisuuden valita yrityskumppanisi aivan itse, mikä on kyseisillä markkinoilla erityisen tärkeä seikka.

Sinun tulee muistaa, että voit käyttää hyväksesi mahdollisuuden turvautua ilmaiseen ja turvalliseen sivustoon, joka eliminoi lisämaksut ja tarjoaa useampia vapaiden ajoneuvojen reittejä tai kuljetettavien tavaroiden kuormia, ilman välikäsiä.