Rahtipörssin käyttö voi osoittautua yrityksellesi erityisen tehokkaaksi tavaksi optimoida kuljetusmenot ja kasvaa. Kun rekistöit yrityksesi rahtipörssiin, avaat aivan uusia mahdollisuuksia ja pääset tehostamaan kulujen ja ajan hallintaa. Samalla avaat omat palvelusi ja tarjontasi maailmanlaajuiseen käyttöön.

Valittavissa päivittäin lukemattomia ajoneuvoja ja kuormia Suomen alueella

Rekiströidy rahtipörssiin ilmaiseksi

Luonnollisesti itse pääset nauttimaan muiden rahtipörssiin rekisteröityneiden tarjoamista palveluista ja kuormista. Pääset suoraan yhteyteen lukemattomien oman alasi/muiden alojen yrittäjien kanssa ja saat mahdollisuuden luoda monia menestyksekkäitä kumppanuuksia, joista ennen vain haaveilit. Kokeile rahtipörssiämme ja rekisteröidy sen jäseneksi jo tänään!

Useat yritykset, etenkin kuljetuksiin erikoistuvat, tuntevat hyvin, millaisia ongelmia ja kuluja "tyhjät kilometrit" tuovat tullessaan. Ajoneuvot palaavat aivan liian usein takaisin tyhjillään, jolloin yritystä odottavat suuret kulut ja se menettää kallisavoista aikaansa. Rahtipörssin käyttö lisää mahdollisuuksia muuttaa "tyhjät kilometrit" "tuottaviksi kilometreiksi". Lisää oma ajoneuvosi rahtipörssiimme ja optimoi kulusi.

Kun kuljetusta ja kuormaajat tapaavat rahtipörssissä toisensa, heitä odottavat "tyhjien kilometrien" minimoinnin lisäksi monet muutkin edut: tavaroiden optimaalinen kuljetus tarkoittaa vähemmän jätettä ja tuhlattuja luonnonvaroja eli ympäristökin kiittää rahtipörssijärjestelmän käyttämisestä.

Yrityksellesi sopivien tarjousten etsiminen on tavallisesti aikaavievää, onpa kyseessä sitten kuljetusta tarvitsevista tuotteista tai vapaista ajoneuvoista. Kunnollista rahtipörssiä käyttämällä voit nyt korvata perinteisen puhelinsoittojen tekemisen ja sähköpostiviestien lähettämisen muutamaan nopeaan napsautukseen. Hakusuodattimien avulla löydät sen omalle yrityksellesi parhaan tarjouksen!

Kaikkiin verkkotoimintoihin liittyy omat riskinsä, etenkin maksujen ja bisneksen kohdalla. Rahtipörssi on tavallisesti vain kuormaajat, kuljetusyritykset, kuljettajat ja huolitsijat yhdistävä alusta, joten jokaisen käyttäjän on itse muistettava olla varovainen ja huolellinen.

Seuraavassa muutamia tärkeitä seikkoja, joihin sinun tulee kiinnittää huomiota ja jotka sinun tulee tarkistaa ennen kuin ryhdyt yhteistyöhön yhdenkään rahtipörssin jäsenen kanssa:

  • Muista aina tarkistaa yrityksen luotettavuus. Luotettavimpia ovat esimerkiksi rekisteröintitodistuksen tai kuljetuslupansa asiakirjan muodossa toimittaneet yritykset;
  • Vaikka lukisit asiakirjat ja uskot niiden alkuperäisyyteen, kannattaa aina etsiä niille vahvistus joltain viralliselta alustalta, kuten VIES ALV-numeron vahvistamissivustolta (EU:n alueella toimivien yritysten kohdalla);
  • Useimmilla rahtipörsseillä on jonkinlainen arviointijärjestelmä – toisen tahon kanssa yhteistyötä tehnyt yritys on mitä todennäköisimmin saanut kustakin sopimuksesta jonkinlaista palautetta ja arvioinnin. Voit käyttää arviointeja lisämateriaalina päättäessäsi, haluatko tehdä itseäsi kiinnostavat ehdokkaan kanssa yhteistyötä vai et;

Merkittävimmät rahtipörssin käyttöön liittyvät riskit ovat maksuongelmat ja kuorman varastaminen. Jotta itse vältyt kyseistenlaisilta ongelmilta, sinun tulee aina tarkistaa yhteistyökumppaniksi harkitsemasi yrityksen luotettavuus varmistamalla, että sen tarjoamat asiakirjat on vahvistettu aidoiksi ja että sopimus selväsanaisesti erittelee kaikki kuljetusta koskevat ehdot.

Jos olet ottanut kaikki mahdoliset turvatoimet ja kohdallesi osuu silti jokin ongelma, ilmoita ongelman aiheuttaneesta yrityksestä viipymättä toimintavaltaiselle viranomaiselle. Napsauta tästä, jotta näet jokaisen EU-maan Kuluttajaviranomaisen yhteystiedot.

Kuljettavan tahon on aina tarkistettava, onko kuorman tarjoajalla kaikki kuormaa koskevat asiakirjat (sen alkuperä, ostopaperit jne.), kun taas kuorman tarjoajien on aina tarkistettava, että kuljettavalla taholla on tarvittavat asiakirjat sekä kyseistä kuormatyyppiä koskeva kuljetuslupa, samoin kuin voimassa oleva vakuutus.